Image

LOGOPED

Image

Dragi učenici,

na ovoj stranici naći ćete različite materijale koji vam mogu pomoći prilikom učenja te ponavljanja i utvrđivanja postojećeg znanja. Materijal je prvenstveno namijenjen učenicima s teškoćama, ali može biti od pomoći svima vama. 

Image

Međunarodni dan tolerancije

U svijetu se 16. studenog obilježava Međunarodni dan tolerancije, a utemeljilji su ga Ujedinjeni narodi, čime su željeli dati snažniji doprinos njegovanju razumijevanja između kultura i pojedinaca. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije pozivam vas da primjerima vlastitoga tolerantnog ponašanja naše okružje učinimo boljim i time zdravijim te sigurnijim mjestom za život. 

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Dana 22. listopada obilježavamo Međunarodni dan svjesnosti o mucanju, kojem je glavni cilj osvijestiti i informirati širu javnost o obilježjima i izazovima s kojima se osobe koje mucaju svakodnevno suočavaju. Također, cilj je i približiti načine kojima možemo pomoći i olakšati svakodnevnu komunikaciju osobama koje mucaju.

Image
Image
Image

Učenje uz pokret

Kako su sjedilački način života i virtualni sadržaji postali svakodnevica, potrebno je aktivirati mozak kako bi se lakše i s užitkom učilo. Brain gym vježbe i učenje uz pokret uvelike pomažu u tome. 
Iz tih razloga vrlo često u svom radu koristim učenje uz pokret, što se učenicima jako sviđa i s radošću rješavaju zadatke. 

Primjer: Ponavljanje tablice množenja

Učenik baca kocku dva puta, a potom množi te brojeve. Nakon uspješno riješenog zadatka ponovo baca kocku i odrađuje vježbu prema broju. 

Image
Image
Image
Image

U privitku pogledajte prezentaciju koja će vam pomoći kako organizirati mjesto, vrijeme i način učenja.

Image

U privitku se nalazi zadatak analize jednosložnih riječi. Sličice s pripadajućim glasovima treba izrezati, pomiješati te složiti. Nakon uvježbane analize jednosložnih riječi pokušajte u tablici sa slikama poklopiti odgovarajuću sliku pripadajućom riječi. 

Image

U privitku se nalaze memory kartice s brojevima do 10. Izrežite papir, zaljepite ih na karton te zaigrajte!

Kontakti:
047 / 844 623
ured@os-vnazor-dugaresa.skole.hr

OŠ "Vladimir Nazor" Duga Resa
Jozefinska cesta 85,
47250 Duga Resa

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image