Image

Erasmus+ KA122 projekt
"Suvremeni, aktivni, interaktivni“

Ciljevi projekta su:
- poboljšanje kvalitete i učinkovitost nastave stjecanjem i unapređenjem digitalnih kompetencija
- podizanje svijesti o europskoj dimenziji kroz poticanje međukulturalne suradnje i stvaranje inkluzivnog okruženja
- osposobljavanje i osnaživanje učenike za aktivno i učinkovito djelovanje u društvenoj zajednici

Trajanje projekta je od 1. 9. 2021. do 1. 3. 2023. 

Sudionice projekt su:
Dinka Berislavić - školska logopedinja, koordinatorica projekta
Sanja Halar - učiteljica engleskog jezika
Nika Komar - učiteljica hrvatskog jezika
Gordan Krstulić - ravnateljica škole
Dubravka Maradin - učiteljica razredne nastave
Sandra Protulipac Tarabić - učiteljica razredne nastave
Draženka Srakočić - učiteljica hrvatskog jezika
Zrinka Sučić Čosić - školska pedagoginja
Ivana Štamfar - učiteljica razredne nastave

Tečajevi:
Euromentor Education - Spain
Europass Teacher Academy - Ireland, Italy, Greece
Job-shadowing - BEC DE l 'ÀGUILA, Spain, Grm Primary School, Slovenia

Image
Image

U okviru Erasmus+ projekta profesorica hrvatskog jezika i književnosti Nika Komar sa svojim je razredom napravila edukativnu digitalnu slikovnicu "Duga Resa - moje mjesto pod suncem". Slikovnicom se željelo na zanimljiv i vizualno privlačan način učenicima, ali i svima zainteresiranima približiti dugoreška povijest, odnosno postanak grada uz Mrežnicu, a ujedno i osvijestiti ljepotu te tekućice koja nas svakodnevno očarava i poziva na istraživanje. Čitatelji će virtualno turistički posjetiti znamenite lokacije u gradu te se zaustaviti u našoj školi, gdje će se usput prisjetiti poznatih djela književnika Vladimira Nazora, po kojem škola i nosi naziv, ali i uživati u tradicionalnom plesu naših učenika u narodnim nošnjama. Spojem multimedijalnih sadržaja podigli smo slikovnicu na višu razinu te omogućili kvalitetniji uvid i interakciju.

Slikovnicu pogledajte ovdje.

Obzirom na gotovo svakodnevnu inovaciju i brz digitalan razvoj, edukacija učenika o novim digitalnim vještinama, izradi multimedijalnih sadržaja, korištenju IKT-a u svrhu učenja i poučavanja od iznimne je važnosti. Vođeni time, tijekom Erasmus+ projekta "Suvremeni, aktivni, interaktivni", članovi Novinarske grupe pod vodstvom učiteljice Dubravke Maradin izradili su interaktivnu sliku grada Duge Rese. Istražili su povijest grada o kojoj su sastavili kratke i zanimljive priče, a sve su ih povezali i uredili u digitalnim alatima Genially te Canva. Prošlost i sadašnjost grada prikazali su usporedbom starih fotografija s onima na kojima su se fotografirali na istim mjestima danas. Uz tekst i fotografije nalaze se i poveznice na kratke videozapise koje su članovi Medijske grupe, pod vodstvom učiteljice Sandre Protulipac Tarabić, snimili na pojedinim lokacijama u gradu. Sve prikupljene informacije nalaze se na fotografiji grada „skrivene“ iza QR kodova. Izrađenom interaktivnom slikom želja nam je na suvremeniji način učenicima, građanima ali i turistima približiti povijest grada i potaknuti njihovu svijest o značenju i očuvanju kulturne baštine.

Image

Nakon završenih tečajeva vezanih uz IKT u nastavi učiteljice Nika Komar, Dubravka Maradin i Sandra Protulipac Tarabić izradile su, u alatu Ganially, interaktivnu sliku s poveznicama i informacijama o alatima i aplikacijama za uporabu na području e-učenja. Ponuđeni alati učiteljima mogu koristiti za izradu kreativnijih nastavnih sadržaja i multimedijalnih materijala kako bi poboljšali i osuvremenili nastavu, a isti mogu poslužiti i učenicima kako bi upoznali nove, modernije i njima prihvatljivije načine učenja.

KLIK NA SLIKU

Logopedinja Dinka Berislavić i pedagoginja Zrinka Sučić Čosić izradile su dokument koji prikazuje metode rada koje koriste učitelji u osnovnoj školi CEIP Bec del'A guila, San Vicente del Raspeig, pokrajina Valencia, Španjolska. Uz metode rada prikazani su primjeri dobre prakse u radu pedagoga i logopeda. KLIK NA SLIKU

Image

Kontakti:
047 / 844 623
ured@os-vnazor-dugaresa.skole.hr

OŠ "Vladimir Nazor" Duga Resa
Jozefinska cesta 85,
47250 Duga Resa

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image